Úvod > Blog > S Apple Air-Tag už nič nestratíš
 

S Apple Air-Tag už nič nestratíš

Ako to funguje?

AirTag vysiela zabezpečený signál cez Bluetooh. Okolité zariadenia zapojené do siete služby Nájsť zachytia signál a nahlásia polohu tvojho AirTagu do iCloudu. Ty ju potom uvidíš na mape v apke Nájsť. Celý proces je anonymný a zašifrovaný, takže chráni súkromie všetkých zúčastnených. A nemusia ťa trápiť batéria ani dátové obmedzenia, pretože je aj úsporný.

AirTag je super jednoduchá poistka proti strácaniu vecí. Jeden si pripneš ku kľúčom, ďalší dáš do batohu a hneď ich vidíš na mape v apke Nájsť. Tu tiež môžeš vyhľadávať svoje zariadenia Apple.

Polohu svojho AirTagu vidíš len ty. Údaje o tvojej polohe a jej história sa do samotného AirTagu neukladajú. V anonymite zostávajú aj zariadenia, ktoré ti polohu AirTagu nahlásia. Všetky údaje o polohe sa neustále šifrujú. A nik sa nedozvie o polohe tvojho AirTagu ani identite zariadenia, ktoré ho pomohlo nájsť. Ani Apple.

Zariadenie AirTag v elegantnom prevedení predstavuje praktický smart lokalizátor, ktorý jednoducho pripneš ku kľúčom, alebo vložíš do batohu. AirTag tak hneď lokalizuješ pomocou smartfónu alebo iného kompatibilného zariadenia Apple. Nechýba ani funkcia prezvonenia, vďaka integrovanému mikrofónu pre rýchle lokalizovanie v tvojej blízkosti.

Zariadenie dokáže aj poslať notifikáciu ak sa tvoj AirTag nachádza vo veľkej vzdialenosti. Podporuje upozornenia na Apple Watch. Batéria CR2032 vydrží viac než rok a tiež ťa tvoje zariadenie Apple upozorní na jej výmenu. Samozrejmosťou je odolnosť voči vode, Bluetooth, NFC pre režim straty alebo akcelerometer.

Zatúlala sa ti peňaženka? Ak v nej máš AirTag, je to v suchu. Otvor apku Nájsť a cez tab Predmety prehraj zvuk na reproduktore AirTagu. Ak je blízko, napríklad pod stolom alebo vedľa v izbe, stačí vypátrať zvonenie.

Ak je AirTag blízko, iPhone ťa cez presné hľadanie dovedie priamo k nemu. Vďaka ultraširoko-pásmovej technológii dokáže zobraziť smer aj presnú vzdialenosť.

Podporuje zariadenia zariadení Apple s operačným systémom iOS 14.5 a vyššie.

Presné hľadanie je kompatibilné s týmito zariadeniami:

  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 12 a iPhone 12 mini
  • iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max

Ešte dizajnovejším môžeš svoj AirTag spraviť vďaka elegantnému puzdru, vďaka ktorému sa ti navyše nepoškodí a chráni ho pred nárazmi a pošriabaním.