Úvod > Blog > Objav viac – HUAWEI Mobile services s AppGallery
 

Objav viac – HUAWEI Mobile services s AppGallery

AppGallery je oficiálny obchod aplikácií pre smartfóny HUAWEI. Slúži na vyhľadávanie, sťahovanie, správu a zdieľanie mobilných aplikácií. Štvorvrstvový detekčný mechanizmus, sa stará o to, že aplikácie v obchode AppGallery sú bezpečné. Objavte nové mobilné aplikácie vo svojej AppGallery.

AppGallery je miestom, kde môžete objaviť svoje ďalšie obľúbené aplikácie a hry. Vychutnajte si exkluzívny obsah a bezplatné uvítacie darčeky, špeciálne herné udalosti, súťaže, losovania o ceny a odmeny len pre používateľov AppGallery. Užite si radosť z hier a objavte nové horúce hry optimalizované pre rýchlejší, plynulejší a dlhší čas na telefónoch Huawei & Honor.

AppGallery je predinštalovaná vo všetkých smartfónoch a tabletoch spoločnosti HUAWEI od roku 2018. Využívať ju môžete aj v prípade, že používate starší model ktorý funguje na používateľskej báze GMS (Google Mobile services) ale aj na nových zariadeniach HMS (HUAWEI Mobile Services). 

HUAWEI Mobile services je ekosystém aplikácií, funkcií a služieb ktoré fungujú na v nových HUAWEI zariadeniach. Základným prvkom HMS je HUAWEI ID a pod základné aplikácie radíme práve spomínanú HUAWEI AppGallery, HUAWEI Cloud, HUAWEI Témy, Phone Clone a Ďalšie aplikácie, ktoré sú v zariadení predinštalované. 

AppGallery je prispôsobená svojim užívateľom tak, aby bolo jej používanie čo najjednoduchšie a intuitívne. Spoločnosť HUAWEI má pre HUAWEI AppGallery vyvinutý špeciálny lokálny aj globálny tím, ktorý sa stará o to, aby boli aj v rámci Slovenskej republiky doplnené všetky chýbajúce aplikácie a hry. V prípade, že ste svoju obľúbenú aplikáciu nenašli, tento stav nemusí byť konečný. Aj vy sa môžete podieľať na tvorbe obsahu aplikácií v AppGallery a to celkom jednoducho. Vo vyhľadávači aplikácie si nájdete aplikáciu ktorú potrebujete a ak ešte nie je k dispozícii, môžete si ju pridať na zoznam želaní. Po pridaní aplikácie do AppGallery vás telefón upozorní notifikáciou, že je aplikáciu je možné nainštalovať, prípadne v zozname želaní viete nastaviť automatické stiahnutie aplikácie. Telefón vám tiež automaticky vyhľadá podobné aplikácie, ktoré už sú v AppGallery k dispozícii a môžete ich využívať ako náhradu do doby, kým bude spustená vaša želaná aplikácia.

Obchod AppGallery má viac ako milión aplikácií na celom svete a za posledný rok zaznamenala viac ako 180 miliárd stiahnutí aplikácií. V súčasnosti existuje viac ako 60 000 aplikácií. So 400 miliónmi aktívnych používateľov mesačne je HUAWEI AppGallery tretím najväčším gigantom na trhu aplikácií na svete s tisíckami populárnych aplikácií v širokej škále kategórií.

Dostupné je aj početné množstvo aplikácií slovenských bánk (vrátane internet bankingu), taxi služby, operátorské aplikácie na kontrolu spotreby a iné.

Spomedzi naozaj veľkého množstva spomenieme napríklad VÚB mobil banking, Booking, ZSSK SMS lístok, Bolt, HOPIN,  SHMUapp, Telekom, Moje O2, Môj Orange, Moja 4ka, O2 TV SK, Sygic, Tipsport SK, FlashScore.com a mnohé ďalšie.

                           

Všetky smartfóny a tablety HUAWEI majú aj naďalej operačný systém Android. Nové zariadenia však pracujú na verzii AOSP (Android Open Source Project) s nadstavbou EMUI.

V AppGallery taktiež nájdete inteligentný čistič pamäte ktorý zanalyzuje aplikácie a ponúkne možnosti na odstránenie  tých aplikácií ktoré nepoužívate, zbytočné alebo duplicitné súbory.

    

        

Vyberte si aplikácie spomedzi slovenských alebo svetových, ktoré vyhovujú vášmu životnému štýlu

V obchode sa nachádza viac ako 60-tisíc aplikácií či už zo Slovenska, alebo z celého sveta a jeho ponuka sa ešte stále rozširuje. Ak by ste aj hľadanú aplikáciu nenašli, obchod vás často sám nasmeruje na stránku danej aplikácie, odkiaľ si ju môžete pohodlne stiahnuť a používať.

Nájdete tu aplikácie bežne využívané väčšinou používateľov, ako sú internetbanking slovenských bánk, aplikácie taxi služieb či operátorov pre kontrolu vašej spotreby. Takéto aplikácie vám veľmi pomôžu uľahčiť každodenný život a prinesú ďalšiu praktickú stránku vášho smartfónu.

Čistič pamäte zanalyzuje aplikácie a ponúkne možnosti na odstránenie tých, ktoré nepoužívate, majú zbytočné súbory a podobne.

Aplikácia podpora – Starostlivosť a rady na dosah ruky

Jednou z predinštalovaných aplikácií je aj aplikácia HUAWEI Podpora. V aplikácii nájdete zaujímavé tipy a triky na pohodlnejšie využívanie telefónu. Jednou z najzaujímavejších funkcionalít služby Podpora je aj možnosť inteligentnej diagnostiky vášho zariadenia. Viete otestovať základné funkcie telefónu bez servisného technika kedykoľvek a kdekoľvek sa nachádzate. V priebehu inteligentnej diagnostiky viete otestovať výkon systému,  siete, nabíjanie, stav batérie, Wifi, dotykovú obrazovku, snímač odtlačkov prsta, blesk, predný a zadný fotoaparát a iné.

V prípade, že niektorá z funkcií nefunguje správne, telefón vám poskytne rady ako môžete problém vyriešiť, poprípade vám poskytne informáciu o najbližšom autorizovanom servisnom stredisku spolu s kontaktným telefónnym číslom na servis. 

V aplikácii je dostupný aj online chat a možnosť kontaktovať technickú podporu HUAWEI telefonicky. Vyškolení agenti kontaktného centra sú pripravení vyriešiť vaše požiadavky každý pracovný deň od 8:00 do 18:00 na telefónnom čísle +421 268 622 626 .

Často kladené otázky týkajúce sa produktov, aktualizácií informácií o servisných strediskách nájdete aj na oficiálnej web stránke spoločnosti HUAWEI Slovensko. V sekcii Kontaktujte nás môžete taktiež kontaktovať tím HUAWEI prostredníctvou e-mailu.

Návod na inštaláciu aplikácií pre HUAWEI zariadenia a ako používať nové HUAWEI zaroadenia s AppGallery si môžete stiahnuť TU.