Úvod > Blog > Šoférujte bezpečne s handsfree bluetooth
 

Šoférujte bezpečne s handsfree bluetooth

Neoficiálne štatistiky hovoria, že telefonovanie a manipulácia s mobilom za volantom spôsobujú až tretinu všetkých dopravných nehôd. Na tento nepríjemný fakt často upozorňujú aj reklamné kampane. Zdá sa však, že neúspešne.

Práca s mobilom počas šoférovania negatívne vplýva na pozornosť vodiča. Výrobcovia mobilného príslušenstva sa však už dlhé roky snažia o zníženie tohto rizika. Bezpečnejšie šoférovanie vám umožnia bluetooth headsety.

Jednoduchý pomocník pre plynulejšiu jazdu

Súpravy handsfree si rýchlo osvojili mnohí pravidelní šoféri a sú stále obľúbenejšie. S rukami na volante a slúchadlom v uchu je jazda plynulejšia a bezpečnejšia. Vodič sa vyhýba očnému kontaktu s mobilom pri prijatí a ukončení hovoru. Môže sa lepšie sústrediť na cestu pred sebou.

Ktoré bluetooth zariadenia odporúčame? Jabra Talk sa vyznačuje čistým zvukom v HD kvalite. Mikrofón filtruje šum, takže na druhej strane počujú len váš hlas. Aj hlasitosť sa automaticky prispôsobí okolitému prostrediu. Zariadenie môžete pripojiť na dva mobilné telefóny súčasne.

Bluetooth headset Remax takisto disponuje kvalitným zvukovým filtrom v mikrofóne, vďaka ktorému bude váš hlas znieť prirodzene, ako keby ste komunikovali priamo cez mobilný telefón. Je vyrobený z veľmi ľahkého materiálu. Nebude vám prekážať ani pri dlhšom používaní.

Handsfree Plantronics Explorer redukuje šum okolitého prostredia a tiež ho môžete zapojiť naraz do dvoch smartfónov. Perfektne sedí na každom uchu a nezanecháva žiadne nepríjemné otlaky. Zariadenie vás upozorní, že sa vybíja a medzitým automaticky prejde do úsporného režimu.

Používate pri šoférovaní bluetooth headset? Znižuje podľa vašich skúseností riziko dopravnej nehody? Dajte nám vedieť v diskusii pod článkom.