Úvod > Blog > Samsung a jeho nové vlajkové lode: Galaxy S9 a S9+
 

Samsung a jeho nové vlajkové lode: Galaxy S9 a S9+

Samsung predstavil nové smartfóny z radu Galaxy: menší S9 a väčší S9+. Modely postavil na úspechu minuloročnej edície S8 a pridal zopár vylepšení. Celkový dojem? Jeden z najlepších a najkrajších Androidov na trhu.

Kvôli veľmi podobnej konštrukcii sa S9 a S8 na prvý pohľad vôbec nelíšia. To však nie je problém, pretože dizajn patrí k ich hlavným prednostiam.

 

Zaujme inteligentné skenovanie tváre

Infinity displej je vyrobený SuperAMOLED technológiou a zaberá viac priestoru na prednej strane vďaka užším rámčekom.

Veľkú novinku si Samsung pripravil pre vášnivých fotografov. S9+ prvýkrát disponuje duálnym zadným foťákom s rozlíšením 13 Mpx. Oba snímače sú vybavené optickou stabilizáciou obrazu. Dobrou správou sú aj nové stereo reproduktory, ktoré sa už v smartfónoch tejto kategórie stali štandardom.

Biometrická výbava obsahuje snímač odtlačkov prstov na zadnej strane a skener dúhovky. Zaujímavou funkciou je ich kombinácia. Inteligentné skenovanie tváre vyhodnotí okolité podmienky a rozhodne sa, či nasníma oko alebo tvár. Mobil si tak odomknete rýchlejšie a bezpečnejšie aj pri horšom svetle. Na tejto technológii Samsung naozaj popracoval.

 

Nevýhodou je slabá výdrž batérie

Výdrž batérie patrí k najväčším mínusom nových modelov. Nepoteší hlavne tých, ktorí mobil používajú často. Baterka vydrží na jedno nabitie asi 24 hodín. Pri intenzívnom používaní ju budete musieť dobíjať aspoň dvakrát v priebehu dňa.

Batérii dávajú najviac zabrať displej a procesor Exynos, ktorý potrebuje na hladkú prevádzku viac energie ako jeho predchodcovia.

Napriek tomuto negatívu sa modely Samsung Galaxy S9 a S9+ radia ku kvalitným smartfónom. Minuloročný dizajn dopĺňajú vylepšené funkcie a výkonný hardvér.