Úvod > Blog > S týmito mobilnými navigáciami už nikdy nezablúdite
 

S týmito mobilnými navigáciami už nikdy nezablúdite

Využijete ju ako vodiči aj chodci, vždy trafíte na správne miesto a nestratíte sa ani vo veľkomeste. Navigácia v mobile vám umožní dostať sa do vytúženého cieľa bez zbytočného blúdenia.

Mobilné aplikácie, ktoré vás úspešne dopravia na akékoľvek miesto, sú zvyčajne predvolenou súčasťou smartfónov. V mobiloch s Androidom a iOS ich nájdete v základnom balíčku aplikácií.

To vám však nebráni, aby ste si stiahli iné. Odporúčame také, ktoré fungujú aj offline. Prístup na internet nemusí byť vždy samozrejmosťou a v niektorých oblastiach doma aj v zahraničí sa nevyhnete obmedzenému pokrytiu.

Ktoré mobilné navigácie sú najužitočnejšie?

Google Mapy

Novinkou tejto stálice medzi navigáciami je práve offline režim. Do mobilu si uložíte mapové podklady krajiny, do ktorej cestujete a môžete si ich prezerať aj bez internetu.

Aplikácia je zdarma a ponúka rokmi overenú kvalitu a presnosť. Naplánujete si v nej cestu, pozriete si alternatívne trasy a získate čerstvé správy o dopravnej situácii. Google Mapy sú prepojené s ďalšími službami Googlu a poskytujú komplexné informácie o hľadanom mieste.

Waze

Podobnú kvalitu a funkcie nájdete v bezplatnej aplikácii Waze. Dopravný servis, spôsob vyhľadávania a mapové podklady sa takmer zhodujú s Google Mapami, pretože obe appky patria do portfólia Googlu.

Navigácia Waze je však výnimočná tým, že pripomína sociálnu sieť:

·         vodiči sa navzájom informujú o dopravnej situácii,

·         nahlasujú policajné hliadky či radary,

·         upozorňujú na dopravné nehody a tvoriace sa kolóny.

Sygic

Sygic patrí k prvotriednym navigáciám. Funguje aj offline, ale nie je zadarmo. Bezplatne ju môžete používať iba 7 dní. Prémiová verzia však stojí za to a oplatí sa do nej investovať. Získate doživotnú licenciu aplikácie, ktorá prináša prehľadné rozhranie, špičkové mapové podklady a pravidelné inovácie.

Môžete sa spoľahnúť na kvalitné pokrytie lokalít na celom svete a zaujímavé funkcie, ktoré inde nenájdete: napríklad vyhľadávanie parkovania.