Úvod > Blog > Nový iPhone 7: splní očakávania?
 

Nový iPhone 7: splní očakávania?

7. september 2016 bol pod drobnohľadom všetkých milovníkov mobilov. A nielen tých, ktorí dlhodobo preferujú alebo kritizujú Apple. Tento gigant na svojej konferencii predstavil nový
iPhone 7.

A ako každý rok, zanechal rôzne dojmy. Aké novinky priniesol iPhone 7? Dokáže naplniť svoj potenciál?

Apple nešetril inováciami

Nová vlajková loď Applu získala certifikát IP67: vydrží tak pol hodiny v hĺbke meter pod vodou. Ide o prvý vodotesný iPhone, čo jeho fanúšikov určite teší. Významné zmeny sa týkajú aj fotoaparátov. Pribudla optická stabilizácia, vďaka ktorej natočíte video bez roztrasených záberov.

Predná kamera si polepšila o 2 Mpx. Každá selfie s rozlíšením 7 Mpx tak bude o niečo krajšia. Zaujímavosťou je duálny fotoaparát na zadnej strane, ktorým sa pýši verzia 7 Plus. Jeho prednosťou je teleobjektív, ktorý umožňuje dvojnásobný digitálny zoom bez straty kvality.

Novinkou je 4-jadrový procesor A10 Fusion. Ak máte starší iPhone, musíte si vystačiť s 
2-jadrovým. A displej je teraz jasnejší o 25 %. Jeden reproduktor nahradili stereo reproduktory a batéria by mala vydržať o dve hodinky viac aj pri častejšom používaní.

Výraznou zmenou je odstránenie 3,5 mm jack konektora, do ktorého ste si doteraz zapájali slúchadlá. Nahradil ho modernejší konektor Lightning. V balení iPhonu 7 dostanete aj slúchadlá Lightning Earpots a redukciu na jack.

Využijeme novinky v bežnom živote?

Otázne je, ako sa tieto inovácie prejavia v praxi. Na výdrži batérie síce vývojári popracovali, ale reálne to pravidelným používateľom zrejme nebude stačiť. Duálny fotoaparát je fajn novinka, avšak dá sa nahradiť jednoduchou mobilnou appkou.

Čo novým iPhonom opäť chýba? Sklamanie vyvolal hlavne dizajn, ktorý je už niekoľko rokov takmer totožný. Kritici poukazujú aj na to, že mobil má stále nižšie rozlíšenie než telefóny ostatných špičkových výrobcov.

A ešte jedna vec. Budúci rok iPhone oslávi 10 rokov na trhu. Znalci smartfónov očakávajú, že Apple svoj ďalší model vybaví veľkými novinkami. Preto ak vás nezaujal iPhone 7, oplatí sa počkať.

Čo hovoríte na nový iPhone 7? Potešil vás? Alebo sklamal? Podeľte sa o svoje dojmy v diskusii pod článkom.