kamera do auta: užitočný pomocník na cestách

 
 
Úvod > Blog > Kamera do auta: užitočný pomocník na cestách
 

Kamera do auta: užitočný pomocník na cestách

Kamera do auta sa v poslednom čase čoraz viac prebíja do bežnej výbavy vozidiel. Aj na Slovensku. Toto šikovné zariadenie nainštalujete vo vnútri auta, aby ste zachytili všetko, čo sa počas jazdy udeje pred ním.

Moderné autokamery majú aj ďalšie funkcie, ktoré z nich robia užitočných pomocníkov na cestách. Vďaka úspornejšiemu dizajnu sú menej nápadné a pri šoférovaní nijako neprekážajú. Ľahko si vyberiete takú, ktorá vám najviac vyhovuje.

Šoféri sú občas nevyspytateľní a cesty nepripravené. Nikdy neviete, kedy sa vám kamera v aute zíde. A nemusíte byť ani vodič z povolania.

Prečo používať kameru do auta?

Záznam z autokamery môžete využiť pri dokazovaní svojej neviny v rôznych prípadoch. Často k nim patria:

·         kolízia s iným vozidlom,

·         kolízia so zverou,

·         zrážka s cyklistom alebo chodcom.

Kamera do auta funguje ako čierna skrinka lietadiel. Zachytí všetky dôležité situácie, ktoré sa inak vyšetrujú veľmi ťažko. Hlavne, keď chýbajú svedkovia.

Kamera VR-110 vyhotoví kvalitné HD videozáznamy

Ak si chcete zaznamenať svoju cestu autom, poslúži vám kamera VR-110. Vďaka pozorovaciemu uhlu 120° zaistí, že do zorného poľa spadajú aj vozidlá v protismere.

Kamera s HD rozlíšením videa (1280x720 px) vyhotoví kvalitný záznam, na ktorý sa môžete spoľahnúť. Rýchlosť 30 snímok za sekundu takisto prispeje k tomu, aby ste získali detailné video. A to napriek vibráciám, ktoré vznikajú pri jazde autom.

VR-110 obsahuje aj G senzor. Aktivuje sa pri náraze, prudkom zrýchlení či zabrzdení. Okamžite zamkne nahrávanie a video uloží do špeciálnej zložky, ktorá je chránená voči prepísaniu. Záznam si tak uchováte natrvalo.

Video sa priebežne ukladá na pamäťovú kartu MicroSD s maximálnou kapacitou 32 GB. Cez Mini USB vstup si ho pohodlne stiahnete na vlastné pamäťové zariadenie.