Úvod > Blog > Apple iPhone SE: nový prírastok do rodiny Apple
 

Apple iPhone SE: nový prírastok do rodiny Apple

Desiata generácia iPhonu je na svete. V marci 2016 Apple predstavil iPhone SE. Poteší milovníkov menších mobilov, ktoré vojdú do rifľového vrecka a nezaberú pol kabelky. A zároveň ponúka výbavu, za ktorú sa naozaj nemusí hanbiť.

Čo znamená skratka SE? Special Edition. Apple iPhone SE je naozaj špeciálny. Ide o najvýkonnejší smartfón súčasnosti. V čom spočíva tajomstvo jeho vysokého výkonu?

Spojenie predošlých modelov boduje

Apple iPhone SE je kombináciou dvoch predošlých tipov. Kopíruje nadčasový dizajn iPhonu 5S a vnútornosti iPhonu 6S. Práve spojenie vyspelých komponentov (6S) a menšieho displeja s nižším rozlíšením (5S) vystrelilo jeho výkon na pomyselný trón.

Kompaktný iPhone SE charakterizujú 4-palcová uhlopriečka, nízka hmotnosť, 12 Mpx zadný fotoaparát, podpora videa vo formáte 4K, nižšia spotreba energie či operačná pamäť s veľkosťou 2 GB. Práve uhlopriečka je super správou pre všetkých, ktorým nevyhovuje trend zväčšujúcich sa smartfónov.

Nový iPhone je oproti modelu 6S ochudobnený len o technológiu 3D Touch. Príslušenstvo je plne kompatibilné s verziou 5S. Samozrejmosťou je najnovšia verzia operačného systému iOS.

Ako sa ujme na Slovensku?

Čo je zaujímavé pri pohľade na parametre nového modelu? Cena. iPhone SE je lacnejší ako jeho predchodca s označením 6S. Možno to zapríčinil neoriginálny vzhľad, ktorý si fanúšikovia iPhonov pamätajú už spred štyroch rokov. Aj keď treba doplniť, že európska cena je oproti zvyšku sveta výrazne vyššia.

Nový Apple iPhone SE sa na slovenský trh s mobilmi dostane koncom mája. Uvidíme, či sa mu v našich podmienkach bude dariť. Ako priamo z kuchyne Applu prezradil Tim Cook: dopyt po najnovších iPhonoch prevýšil očakávania, ale rekordy zatiaľ neláme.

Chystáte sa vyskúšať nový Apple iPhone SE? Dajte nám vedieť v diskusii pod článkom.