ako udržať dotykový displej v bezpečí?

 
 
Úvod > Blog > Ako udržať dotykový displej v bezpečí?
 

Ako udržať dotykový displej v bezpečí?

Každému sa páči nový mobil. Nielen vďaka zaujímavým funkciám, ale aj kvôli modernému dizajnu. Čistý displej, žiarivé farby. Tieto vlastnosti sa však postupom času strácajú. Nahradia ich škrabance, odtlačky prstov a mnohí z nás pocítili krehkosť displeja aj v peňaženke.

Ako dotykovému displeju zabezpečiť ochranu? K základnému príslušenstvu k dotykovým mobilom patria ochranné fólie, ktoré bránia poškodeniu displeja. Sú odolné voči znečisteniu od prstov či škrabancom od kľúčov.

Na trhu s mobilným príslušenstvom nájdete klasické ochranné fólie, ale aj pevnejšie ochranné fólie zo skla. Sú tenké a jemné. Neovplyvnia manipuláciu s dotykovým displejom.

Dva základné druhy

Klasické ochranné fólie predstavujú jednoduchú ochranu displeja. Spevňujú dotykovú plochu a tlmia slabšie nárazy. Prispievajú k tomu, aby sa vám s displejom dobre pracovalo. A to tak, že bránia vzniku početných škrabancov, ktoré ohrozujú viditeľnosť displeja. Klasické ochranné fólie sú z lesklého aj matného materiálu.

Sklenené fólie sú pevnejšie a odolnejšie. A práve preto aj drahšie. Kúpa sklenenej fólie vás však vyjde podstatne lacnejšie ako oprava dotykového displeja.

Sklenená fólia je spoľahlivejšia

Ochranné sklo je hrubšie ako klasická fólia, ale nijako neobmedzuje použiteľnosť a funkčnosť displeja. Je dostatočne priehľadné, zachováva sýtosť a ostrosť farieb. Ďalšou dôležitou vlastnosťou je priľnavosť: nemusíte sa báť žiadnych vzduchových bubliniek pod fóliou.

Prilepenie sklenenej fólie na displej je veľmi jednoduché. Zvládnete ho bez problémov. Na mobile drží pevne, až kým sa nerozhodnete odstrániť ju. To vám však neodporúčame, pretože sklenená fólia dokonale chráni dotykovú plochu pred nepríjemnými škrabancami či úplným rozbitím. Navyše, sklo sa ľahko čistí. Aj preto, lebo na ňom nezanechávate odtlačky prstov.

Používate ochrannú fóliu na displej? Napíšte nám do diskusie pod článkom.