Úvod > Blog > 3 nabíjačky, s ktorými máte v mobile vždy plnú baterku
 

3 nabíjačky, s ktorými máte v mobile vždy plnú baterku

V poslednom desaťročí prudko stúpol čas, ktorý trávime s mobilom v ruke. Niektorí používatelia nabíjajú smartfón denne. Alebo aj viackrát do dňa.

Tomu sa prispôsobujú aj výrobcovia nabíjačiek. Neustále zlepšujú technológiu, aby sme si mobil nabili rýchlejšie a pohodlnejšie.

Na trhu nájdete rôzne typy nabíjačiek. Ako si môžete nabiť svoj smartfón?

1. Káblová nabíjačka

V našich domácnostiach stále prevládajú klasické nabíjačky s káblom. Výrobcovia ich priebežne vyvíjajú a zdokonaľujú aj podľa toho, aké konektory sa používajú v mobiloch. A inovujú ich, aby zvýšili rýchlosť nabitia.

Klasické nabíjačky vám úplne postačia, keď mobil nabíjate len cez noc a vydrží vám celý deň. Alebo dokonca viac dní.

Káblovú nabíjačku môžete sčasti nahradiť dátovým káblom. Okrem prenosu súborov je vhodný aj na nabíjanie mobilu. Energiu čerpá z notebooku alebo stolného počítača. Takéto dopĺňanie šťavy je však pomalšie ako priamo z elektrickej siete.

2. Externá nabíjačka

Potrebujete často dobíjať mobil? Externé nabíjačky sú čoraz populárnejšie. Sú malé, skladné a ľahko prenosné. Zmestia sa do vrecka riflí či do kabelky.

Ich výhodou je, že nabíjajú mobil aj bez siete. Ak narábate so smartfónom celý deň, nemusíte mať zásuvku stále poruke.

Externú nabíjačku využijete vo viacerých situáciách. Neprekvapí vás výpadok prúdu ani slabá baterka na cestách a výletoch. Zíde sa aj v dovolenkovom období: počas vylihovania na pláži. Dajte si však pozor, aby na ňu nesvietilo priame slnko.

3. Autonabíjačka

Jazdíte veľa autom? Potom sa bez autonabíjačky asi nezaobídete.

Autonabíjačka využíva elektrickú energiu z autobatérie. Výborne poslúži hlavne na dlhých cestách, počas ktorých nemáte prístup k inému zdroju elektriny.

Hodí sa na služobné cesty, ale aj na cestu autom na dovolenku k moru. Obľúbené destinácie slovenských turistov sú totiž vzdialené niekoľko hodín.

Ktorý typ nabíjačky používate najčastejšie? Dajte nám vedieť komentárom pod článkom.